joi, 1 noiembrie 2012

Circuit Bucuresti - Sudul Transilvaniei




Traseu: Bucuresti - Sinaia - Brasov - Bran - Rasnov - Rupea - Saschiz - Sighisoara - Biertan - Axente Sever - Sibiu - Bucuresti
Transport: Autocar
-
 
-
 

Ziua 1: Bucuresti ~80 km

Prima zi a circuitului va incepe cu o vizita in capitala Romaniei. Nu se poate sa ajungi in Bucuresti si sa nu vizitezi Casa Poporului. Fostul palat al lui Ceausescu, este in prezent sediul Parlamentului. Palatul Parlamentului cunoscut inainte de revolutie sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului, masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime si 92 m sub pamant. Are 1100 de incaperi, 12 nivele la suprafata si alte 8 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume, intrand de trei ori in cartea recordurilor.
Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului
Candelabru
Candelabru
Dupa vizitarea Palatului Parlamentului ne vom indrepta catre palatul Mogosoaia construit pana in 1702 de catre Constantin Brancoveanu in stil arhitectural romanesc renascentist sau stil brancovenesc, o combinatie de elemente venetiene cu elemente otomane.
-
 
-
 
Dupa vizitarea complexului Brancovenesc vom face un tur al capitalei cu autobuzul turistic, prilej in care vom putea sa descoperim bijuteriile arhitecturale de pe marile bulevarde.
Muzeul George Enescu
Muzeul George Enescu
Palatul CEC
Palatul CEC
Seara o vom petrece in pur stil romanesc, intr-unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti, Caru` cu Bere. O adevarata legenda vie si totodata una dintre cele mai vechi berarii ale Bucurestiului, a fost deschis pentru prima data in 1879 in vechiul han Zlatari si, dupa 20 de ani, s-a mutat in Strada Stavropoleos, unde il putem intalni si astazi.
Beraria din Strada Stavropoleos este un loc incarcat de traditie unde fiecare obiect are propria poveste. Este unul dintre putinele locuri ale Bucurestiului unde parca nu s-a schimbat nimic, iar arhitectura aminteste celor care-i calca pragul de ce Bucurestiul a fost considerat odata micul Paris. Picturile murale, vitraliile si balustradele sculptate sunt elementele distinctive ale berariei. Spiritul petrecerilor de alta data este prezent si in ziua de azi, atmosfera amintind de exuberanta Bucurestiului de la inceputul secolului XX. Simbolul locului este Mos Ghita, a carui silueta strajuieste si astazi balustrada din dreapta. Mos Ghita, pivnicerul, a lucrat cateva zeci de ani la Carul cu Bere, coborand de mii si mii de ori in pivnita ticsita de butoaie de bere si vin alaturi de nelipsitu-i felinar.
-
 
-
 

Ziua 2: Bucuresti - Sinaia - Brasov - Bran (180 km)

Vom vizita Castelul Peles din Sinaia, resedinta de vara a regelui Carol I.Construit in anul 1866, Pelesul este o combinatie fantastica de arhitectura neogotica si neorenascentista germana. Pe domeniul castelului se mai gasesc alte doua palate, Pelisor si Foisor. Exteriorul Pelisorului este realizat in stil elvetian (chalet), iar interiorul a fost decorat folosindu-se teme art nouveau, din dorinta reginei Maria a Romaniei.
-
 
-
 
Traseul turistic va continua spre Brasov unde ne vom opri pentru a admira centrul medieval. Aglomerata Piata a Sfatului este punctul central al orasului si de multe ori, scena in aer liber. In piata se afla Biserica Evanghelica Sf. Maria, cunoscuta mai mult ca Biserica Neagra. Apelativul vine de la faptul ca, in timpul asedierii Brasovului de catre habsburgi in 1689, un incendiu teribil a innegrit peretii bisericii si a facut 3000 de victime. In functiune inca din 1383, Biserica Neagra a devenit stindardul protestantismului transilvanean in secolul al XV-lea.
O ciudatenie ce nu trebuie ratata se afla la nord-est de Biserica Neagra: Strada Sforii. Cu o latime cuprinsa intre 111 si 135 cm, se spune despre ea ca este cea mai stramta strada din Europa.
Din Brasov drumul nostru va continua spre Bran, unde se afla faimosul Castel al lui Dracula. Vom innopta in zona Branului urmand ca in dimineata urmatoare sa deslusim misterele Castelului Contelui Dracula.
Strada Sforii
Strada Sforii
Piata Sfatului
Piata Sfatului

Ziua 3: Bran - Rasnov - Viscri - Saschiz - Sighisoara (140 km)

Ziua va incepe cu vizitarea Castelului Bran, cunoscut drept Castelul lui Dracula. Acesta isi merita pe deplin renumele. Are ziduri de protectie verticale si turnuri de aparare ascutite, iar putinele ferestre privesc in jos catre sat de la zeci de metri inaltime.
-
 
-
 
Istoria lui Vlad Tepes este invaluita de mister si legenda, iar adevarul este ca nimeni nu stie unde se termina legenda pentru a lasa loc istoriei. Fiind un personaj nu numai istoric, ci si literar si folcloric voievodul a fost ales de scriitorul Bram Stoker ca erou principal al romanului sau, aparut in anul 1897. De atunci, Dracula si Transilvania, taramul care adaposteste misteriosul castel plin cu fantome si vampiri undeva in mijlocul padurilor intunecoase, a devenit subiectul a peste 750 de filme, documentare sau nuvele inspirate fiind de romanul scriitorului irlandez.
-
 
-
 
Se spune ca transformarea lui Vlad Tepes in Contele Dracula insetat de sange se datoreaza faptului ca, potrivit obiceiului, in acea vreme, invingatorul unei lupte isi potolea setea band sangele celor invinsi. Sa fie oare acesta adevarul despre Dracula? Legenda sau istorie? Ramane sa aflati vizitand Transilvania!
Ne vom continua traseul prin frumoasa Transilvania, admirand cetatea taraneasca Rasnov. De aici vom porni pe drumul bisericilor fortificate transilvane Rupea, Viscri, Saschiz pe care chiar printul Charles al Marii Britanii le admira in timpul vacantelor sale in Romania, pana ce vom ajunge in cetatea Sighisoarei.
-
 

Ziua 4: Sighisoara - Biertan - Axente Sever - Sibiu (110 km)

Dimineata o vom petrece in cetatea Sighisoarei, vizitand locul unde s-a nascut Vlad Tepes si admirand arhitectura cladirilor. Indreptandu-ne spre Sibiu ne vom opri pe traseu pentru a observa si a fotografia bisericile fortificate din Biertan si Axente Sever. Spre seara vom ajunge in Sibiu unde ne vom caza dupa care ne vom plimba prin fosta Capitala Culturala Europeana.
Biserica fortificata Biertan
Biserica fortificata Biertan
Piata Mica din Sibiu
Piata Mica din Sibiu

Ziua 5: Sibiu - Muzeul ASTRA - Bucuresti ~ 300 km

Acest oras reprezinta inima Transilvaniei Germanice. Cunoscut de colonistii sasi ca Hermannstadt, se intinde pe locul uneia dintre cele mai mari cetati medievale din Romania. Odinioara, orasul era inconjurat de trei inele concentrice de ziduri fortificate. Unele au supravietuit, impreuna cu fascinanta retea de piete, scari si bastioane care dateaza dintre secolele al XIII-lea si al XVIII-lea.
-
 
-
 
Dupa ce vom fi vizitat centrul istoric al Sibiului, ne vom indrepta catre frumosul Muzeu al Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, aflat la circa 6,5 km de Sibiu, ascuns in Padurea Dumbravei. Este cel mai mare muzeu in aer liber din Romania, se intinde peste pajisti usor valurite, presarate cu arbori batrani, cranguri, lacuri cu barci si iazuri. Este un loc perfect pentru relaxare, unde de asemenea se pot invata mestesuguri traditionale romanesti precum cioplitul lemnului, modelarea lutului, pictatul icoanelor.
Modelarea lutului
Modelarea lutului
Mori de vant in Muzeul Astra
Mori de vant in Muzeul Astra


Tarife circuit (per persoana)

Minimum Pax DBL 3*
40 Pers 193 Euro
20 Pers 238 Euro
10 Pers 282 Euro
6 Pers 385 Euro

Servicii incluse:

  • Ghid vorbitor de limba engleza / franceza / germana, in functie de preferinta grupului.
  • Cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*/4* in functie de optiunea fiecaruia
  • Transport cu autocar de 4* cu aer conditionat.

Servicii neincluse:

  • Biletele de intrare la obiectivele turistice precum si ghizii pentru acestea.
  • Acte necesare: Pasaport sau C.I.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu